Recreatiegebied Schoonhoven

wandelen 3 copy
Enkele kilometers buiten het dorp Hollandscheveld ligt het recreatiegebied Schoonhoven. Dit gebied is in 1972 aangelegd en ligt midden in de oorspronkelijke natuurlijke bosrijke omgeving van het dorp. Schoonhoven bestaat uit een grote zwemplas met een veilige diepte op stahoogte met een prachtig strand. Een deel van de plas en het strand is speciaal ingericht voor kinderen die hier veilig kunnen zwemmen in het ondiepe zwemgedeelte en spelen op het grote strand of op de speeltoestellen.

Ook vindt men op het terrein een grote visvijver met prachtige stekjes en vissteigers. Aan de westkant van het terrein ligt een dagcamping en op het terrein staan een drietal goed ingerichte toiletgebouwen.

Het terrein is te bereiken via twee parkeerplaatsen, aan de westzijde via de Schoonhovenweg en aan de oostzijde via de Marten Kuilerweg. Vanaf het parkeerterrein aan de Marten Kuilerweg starten twee wandelroutes door de prachtige natuur rond Schoonhoven. Op het terrein ligt het Zaal/Partycentrum Schoonhoven met een zalencentrum, restaurant en terras aan het water.